top of page

Van telefoonkiek tot kunstwerk


Empty nest

De kinderen van Marie-Anne zijn uitgevlogen en het huis is te groot geworden voor twee personen. Het is tijd om naar een kleiner huis te gaan zoeken. Toen dat gevonden en ingericht was, vond MA dat ze portretfoto's van haar drie kinderen aan de muur wilde hebben.

Dierbaar moment

MA houdt van foto's maken met haar telefoon. Als ze een leuk, gevoelig of mooi moment ziet, legt ze dat snel vast. Bijvoorbeeld haar jongste zoon, in volle concentratie bezig aan tafel onder selectief lamplicht, is een dierbare foto. Dat moment is in ieder geval vereeuwigd. Wat zou ze die foto graag als kunstwerk groot op aluminium aan de muur willen hebben. Maar kan dat wel met een foto uit je smartphone?

Pixels

Na deze vraag ontvang ik de gekozen foto per Whatsapp. Whatsapp verkleint echter elke foto in haar chatprogramma. Geopend in Photoshop heeft deze foto een afmeting van slechts 768x1024 pixels. Dit is veel te weinig informatie om wat mee te doen. Ik vraag MA om het originele bestand vanuit haar fotoarchief te exporteren en mij op te sturen. Voor deze zoekactie in de computer moet even de hulp van de kids ingeroepen worden. Met een file van 3264x2448 pixels komt MA in de studio om het materiaal uit te zoeken waarop het kunstwerk geprint moet worden.

Passie

MA's voorkeur gaat uit naar geborsteld aluminium. Dit is glanzend materiaal en levendig omdat het bij ieder lichtinval er weer anders uitziet. De hele lichte plekken, waar weinig inkt zit, zijn extra levendig omdat het licht daar extra kan spelen met het structuur van het materiaal, heel gaaf! Hoog contrast, felle kleuren en geaccentueerde details passen daarom uitstekend bij dit materiaal.

Werken in sferen is mijn passie en vol enthousiasme en concentratie ga ik aan slag om het beeld te bewerken passend bij het materiaal; met mijn 'digitale toverdoos', (zoals mijn docent mijn gereedschap bewonderend noemde in zijn openingsspeech tijdens mijn eerste expositie in 2004).

Blij resultaat

De foto werd met een speciale methode extreem uitvergroot en op dibond aluminium geprint. MA was superblij met het resultaat en ze kwam vervolgens met nog twee telefoonfoto's van de andere kinderen om artistiek te bewerken. Hierbij kreeg ze steeds de vrije keuze had uit drie bewerkingen.

Hoe leuk is het om je eigen dierbare momenten als kunstwerken aan de muur te hebben?

Lees hieronder haar ervaring en aanbeveling waar ik trots op ben dus graag deel.

Bea ziet in ieder mens het mooie en blijft daar altijd dichtbij

Bea is talentvol en veelzijdig. Ze heeft een fantastische studio waar je haar vrije werk kunt bekijken. Dat is wild, kleurrijk en gedurfd en ze heeft er al diverse (internationale) prijzen mee gewonnen. Maar ook in opdracht krijgt ze met haar camera zo ongeveer alles wat je vraagt voor elkaar. Het beeld bewerkt ze op het scherm waar je bij zit, ze legt uit wat ze doet en laat je meedenken. Ze heeft bovendien veel kennis van alle verschillende materialen waarop de foto kan worden afgedrukt. En sinds kort weet ik dat ze zelfs van je eigen kiekjes iets bijzonders kan maken. Ik had een paar dierbare, maar helaas onscherpe Iphonefotootjes van de kinderen. Bea is het gelukt om daarvan unieke artistieke portretten te maken. Bedankt lieve Bea, heel blij mee!

  • Aanbevelen? Ja

Waarmee kan ik je helpen?

Heb jij foto's die je emotioneel wat doen en graag aan de muur zou willen maar die je daarvoor eigenlijk net niet mooi genoeg vindt? Ik help je graag met het optimaliseren dan wel creatief bewerken van jouw foto zodat je deze graag wilt ophangen. Wil je gebruik maken van de speciale juni-aanbieding, ga dan nu terug naar de nieuwsbrief.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page