top of page

Wat wil je weten voordat je een afspraak maakt?

-Portretfotografie, welke mogelijkheden zijn er?

 

Zoveel mensen, zoveel wensen. Wat zou je graag willen: alleen of samen met een groep? Zoals je bent of als kunstwerk? Naturel of artistiek bewerkt? Je kunt daarom kiezen uit diverse soorten fotosessies: portret, model-glamour, word-je-eigen kunstwerk, kindersessie en grote-groepsessie. Al deze fotosessies kunnen in verschillende sferen en artisticiteit uitgewerkt worden. Bij elke sessie kan je kiezen kiezen uit

portret          kleur, zwartwit of digi-art (artistieke kleurbewerking)

portret+        artistieke beeldbewerking van de achtergrond

portret++      artistieke beeldbewerking van het gehele beeld

portret+++    bodypaint inclusief artistieke beeldbewerkingen

 

Om voorbeelden hiervan zijn te bezichtigen  klik op Producten

 

Er zijn maar weinig personen groot of klein die zich direct op hun gemak voelen als de camera op hen gericht staat. Daarom neem ik graag even de tijd zodat je hieraan kunt wennen. ik trek voor een fotosessie inclusief voorbespreking toch een heel uur uit.

 

Portret

Deze personality fotosessie bestaat uit 1 sessie. Uit circa 15 foto's zoeken we, als er nog genoeg tijd is, direct na de sessie, samen al de mooiste uit.  

 

Profielfoto en Zakelijk portret

Een profielfoto is een foto van alleen het gezicht ten behoeve van social media. Fotografie en uitzoeken neemt circa een half uur in beslag. Bij een zakelijk portret is de uitstraling die nodig is om het vertrouwen van een prospect te winnen belangrijk. Ook kleding en entourage dient in overeenstemming met de sfeer van de website te zijn. De fotosessie duurt  1-1,5 uur. Voor voorbeelden ga naar menu Zakelijk

 

 

Model-glamoursessie

Voor meer artistieke personalityfoto's raad ik een model-glamoursessie aan. Hoe langer de sessie duurt, hoe meer je op je gemak voelt en je je niet meer bewust bent van de camera. Een kleine modelsessie bestaat uit 2 sessies en een grote modelsessie uit 3 tot 4 sessies waarin er in sferen wordt gewerkt door middel van wisseling in verlichting, achtergrond, kleding en visagie. Bij de grote modelsessie kan er zelfs gekozen worden voor gedeeltelijke bodypaint. Wij werken met de beste visagistes, en in het geval van bodypaint komt speciaal Monique Penning uit Oostvoorne. Monique is meervoudig Nederlands en Europees Kampioene Bodypaint (bekijk haar site www.moniquepenning.nl). Monique en ik vormen een uniek geolied team. Laat wel weten of je visagie bij de fotosessie wenst. Zo'n glamoursessie is vooral ook een verwen(mid)dag voor jezelf, dus vraag 'm cadeau!

 

Het-mooiste-kunstwerk-aan-de-muur-dat-ben-jezelfsessie

Durf je het aan om van jezelf een kunstwerk te laten maken? Kies dan voor een hele of gedeeltelijke bodypaint!  Misschien heb je al een idee voor een thema; zo niet, dan bepalen we dat in een gezellig voorgesprek. Een hele bodypaint inclusief kunstfotosessie duurt een hele werkdag.

 

Kindersessie

Bij kinderen duurt het wennen meestal wat langer, daarom raad ik aan voor hen een kindersessie te kiezen. Tijdens zo'n sessie, die ongeveer anderhalf uur duurt, mag het kind zich ook nog een keer verkleden. Op een gegeven moment gaat de knop om en kunnen we samen de liefste, leukste en gekste foto's maken. Tip: bereid je kind goed voor op wat er gaat gebeuren.

 

Familieportret

Zet de tijd even stil. Hoe is het gezin nu en hoe zijn de relaties onderling? Wil je een tijdloos of een spontaan portret? In kleur of zwartwit? Of in digi-art? Kijk bij Portretten of Producten voor voorbeelden. Het mooiste kunstwerk aan de muur ben jezelf! In de studio maar ook in mijn webshop vind je diverse presentatiemogelijkheden. Als je een uitgebreide fotosessie wilt of met een meerdere gezinnen komt is het geweldig om een fotoboek te laten maken. Kies dan voor een grote-groepsessie. Lees hieronder verder. 

 

Grote-groepsessie

Hoe waardevol is het om eens een prachtig portret te hebben van al je vrienden of vriendinnen. Of van je hele familie. Een huwelijksjubileum is vaak een goede gelegenheid om alle gezinnen samen met opa en oma eens te laten portretten. In mijn studio is er ruimte genoeg voor groepen tot circa 45 personen. Na het groepsportret  kan indien gewenst van kleinere groepssamenstellingen , bijv. vader en moeder, broers en zussen, (klein)kinderen of per persoon ook nog foto's gemaakt worden. De opnameprijs wordt berekend vanaf de grootste groepsamenstelling. Elke extra sessie kost slechts 45 Euro. Voorwaarde hierbij is dat de studiosetting (licht en achtergrond) hetzelfde blijven.

 

Na de fotosessie

worden de foto's geoptimaliseerd en bewerkt en krijg je een uitnodiging om ze te komen bekijken en samen uit te kiezen. Families die ver weg wonen kunnen per email een inlognaam en wachtwoord krijgen  waarmee ze in mijn webshop  foto's rustig kunt bekijken en bestellen. Ook jij kan hier gebruik van maken als je in je eigen gezellige omgeving wilt kijken waar je je portret of kunstwerk wilt ophangen of neerzetten. Heb je behoefte aan advies, dan bekijken we ze samen in de studio. 
Wil je de foto's ingelijst of afgedrukt op dibond, aluminium of hout, in een klein fotoboekje of in een prachtig digitaal opgemaakt fotoboek? Dat kan allemaal.  Afhankelijk van je keuze is je bestelling ongeveer twee weken later klaar. 

 

 

 

bottom of page