top of page

Wat geef je iemand die 40 wordt

Mijlpaal

Je partner wordt 40! Een mijlpaal bereikt, dat moet gevierd worden. Maar wat geef je iemand die bruisend midden in het leven staat maar alles al heeft 'want hij koopt het zelf wel zodra hij het nodig heeft'? Wat voor cadeau kan je dan verzinnen?

Persoonlijk

Het brein van Anouk werkte op volle toeren, en ineens wist ze het: het moet iets heel persoonlijks worden. Iets waar zijn oogappeltjes bij betrokken waren: een nieuwe foto aan de muur (eindelijk die oude vervangen)! En het moet bijzonder zijn, groot(s), iets aparts, anders dan anders en artistiek! Bea bellen!

Ingrediënten

Enthousiast zaten wij op een namiddag te brainstormen in de fotostudio en schreef ik snel alle ingrediënten op die de persoonlijkheid van levenslustige partner karakteriseren: hij houdt van de kleur rood, is een familieman en een levensgenieter, stoer, houdt van Heineken, Volvo, Ajax, tennis, de geboortedata van zijn kids en foute kerstspullen. Beschrijvingen van het interieur hielpen om de sfeer en uitstraling van het beeld te bepalen.

Artography

Wauw! Wat een supergave opdracht om te ontvangen en aan te mogen werken: artography (zoals ik het bedoel) ten top! Artistieke fotografie, dit is het werk waarmee ik helemaal in mijn sassie ben. Nieuw beeld creëren met mooie fotografie, input van klanten en dan met beeldbewerking mijn eigen saus er doorheen mengen. De twee stoere boys kwamen voor de fotoshoot en ondertussen verzamelde ik sfeerfoto's die nodig waren voor het 'fotomoodboard'.

Spannend

In mijn 21 jaar ervaring als fotograaf heb ik veel mensenkennis opgedaan, maar het is altijd weer spannend of het resultaat aan de verwachtingen van de klant voldoet. Een beetje nerveus zat ik daarom voor het beeldscherm waarop het allereerste concept stond af te wachten op de reactie van de opdrachtgeefster.

Niets meer aan doen

Anouk wierp een eerste blik op het beeldscherm en was direct helemaal enthousiast over het resultaat. Ze jubelde: "Dit is precies wat ik bedoel, niets meer aan doen!" Wauw, dit was een reactie boven verwachting en ik jubelde mee. Er werd gekozen voor een randloze presentatie op glanzend dibond van één meter breed. Het oppervlak wordt dan voornamelijk mat door de inkt die er direct opgespoten wordt, alleen de witte delen komen glanzend naar voren. Heel speels.

Beoordeling

Het cadeau werd opgehaald en in persoonlijke sfeer overhandigd, maar oh wat was ik nieuwsgierig naar de reactie van de jubilaris.

Dezelfde dag nog stuurde Anouk me een Phone-video en kon ik meegenieten tijdens de superenthousiaste reacties van de jarige en de kids. Een grote glimlach kon ik niet onderdrukken als ze steeds weer iets nieuws ontdekten naarmate ze langer naar het beeld keken. Missie geslaagd!

En een nog grotere glimlach toen ik onderstaande beoordeling met maar liefst vijf sterren op mijn website ontving:

Bea luistert goed naar je wensen en weet deze om te zetten naar een prachtig werk!
Bea heeft voor mijn man 40ste verjaardag een mooi kunstwerk gemaakt van een foto van onze kinderen en hier allemaal persoonlijke items in verwerkt. Mijn man was ontzettend verrast. Het is een kunstwerk geworden waar je naar blijft kijken en steeds iets nieuws in ziet. Wij zijn ontzettend bij met dit persoonlijke kunstwerk en het hangt trots in onze huiskamer.
  • Zou u ons aanbevelen? Ja

Anouk , Bilthoven

Dank je wel Anouk voor deze gave opdracht en geweldig commentaar.

Meer van dit

Wat zou ik graag meer van dit soort creaties willen maken.

Mocht jij iemand of een instantie weten dat op zoek is naar een bijzonder persoonlijk cadeau, wil je dit bericht dan delen?

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page