top of page

Babet in Wonderland


Portretkunst in glas

Persoonlijks

Van een goede vriend ontving ik een email dat een hele goede vriendin van hem was overleden. Omdat zij nog wat tegoed had voor werk dat ze voor hem had gedaan, wilde hij nu haar familie iets persoonlijks geven als herinnering aan haar. Hoe het eruit moest komen te zien, daar kon hij zich echter geen voorstelling van maken. Dus: of ik graag creatief wilde meedenken over de uitvoering: (ja natuurlijk!), en kreeg ik de nodige informatie ter inspiratie.

Droomwereld

Babet had iets engelachtigs, vertelde Goede Vriend, alsof ze niet helemaal van deze wereld was. Ze leefde in een droomwereld. Ze kon enorm van het leven genieten, hoe zwaar dat soms ook voor haar was. Ze was gek op fotograferen en op haar computer stonden duizenden foto’s. Zou een foto van haar met engeltjes en veel licht mooi zijn of kunnen we haar afbeelden met vleugeltjes? vroeg hij zich fantaserend af.

Cocon

Omdat Goede Vriend Babet goed heeft gekend, vroeg ik hem beelden te gaan zoeken die ik kon gaan gebruiken om een sprookjeslandschap te gaan creëren waar Babet zich in kon gaan bewegen. Samen met de aangeleverde beelden en de portretjes van Babet sloot ik mij op in de stilte van ‘mijn creatieve cocon’ (alles dat mijn aandacht wil vragen staat dan uit). Toen ik uit mijn cocon kwam was Babet in haar Wonderland beland.

Mijn vriend was heel blij met het resultaat. En héél dankbaar was ik voor de warme reacties die ik later van de familie van Babet ontving.

Glas

Het sprookjesbeeld vond ik bij uitstek geschikt om in glas te laten verwerken door een glaskunstenares. Glas is speels en ondeugend, het heeft een prachtige transparantie dat steeds verandert in helderheid en uitstraling, afhankelijk van de lichtinval. Soms verstopt het beeld zich een beetje en moet je er anders voor gaan staan om het geheel weer goed te kunnen zien. Bij fel licht worden de kleuren intenser. Het is zo bijzonder hoe het kunstwerk je steeds weer opnieuw uitdaagt om met nieuwe verwondering en nieuwsgierigheid naar zich te laten kijken. 't Is net of de foto leeft!

Exclusief

Een foto in glas is origineel en exclusief. Glas is een duurzaam materiaal, kleurvast en weerbestendig waardoor het ook buiten toepasbaar is.

Is er een plekje in jouw interieur waar een glaskunstwerk tot zijn recht zou komen?

Bekijk je huis daarvoor eens op een andere manier. Waar is een mooie lichtinval en speelt het licht op de muur op een tijdstip dat jij aandacht hebt voor je omgeving?

Uiteraard zijn er ook met kunstlicht prachtige effecten te creëren.

Ik ben benieuwd.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page