top of page

De vrijgezellenparty

via de contactpagina op mijn website ontving ik op een dag dit emailverzoek:

Bericht

Goedenavond! Op zaterdag 6 augustus organiseer ik een vrijgezellenparty voor mijn beste vriendinnetje. Ze houdt enorm van fotografie en kunst dus we denken haar enorm veel plezier te kunnen doen met een mooi aandenken aan deze dag in de vorm van een foto. Hiervoor komen we bij jou terecht. We zijn op zoek naar een fotograaf die in augustus tijd heeft een foto van ons te maken, een groep van 10 meiden. Het mag een gekke 'art' foto zijn (hier heb ik voorbeelden van). Is dit mogelijk? Heb je hier ideeën over? En zo ja, wat zijn de kosten van een dergelijke foto? Met vriendelijke groet, Marjolijn

Artography

Verheugd sloeg mijn hartje over bij dit verzoek: zo’n ‘artography ‘opdracht is echt kaasje voor mij, daar wilde ik zelfs mijn vakantie wel op afstemmen. Ja hoor, dat is ZEKER mogelijk, en snel maakte ik een afspraak met Marjolijn.

19e eeuw

Ter inspiratie voor de foto toonde ze een beeld van een groep jonge vrouwen, staand achter en liggend over een lange tafel in een sexy lingeriescene. In het midden kwam het hoofd van een man boven de tafel uit. Dat pikante was niet helemaal de bedoeling, maar de locatie, het barokke interieur van een kasteel of 19e eeuws landhuis dat zagen de dames wel zitten. En de man..........daar moest nog even overleg over worden gepleegd.

Marjolijn vertelde dat de bruid in Nederland het ja-woord gaat zeggen in Slot Zeist en vervolgens in september gaat trouwen in Italië.

Nachtwacht

Mijn creatieve ader begon te stromen en ik zag een ‘Nachtwacht’-achtige scene met feestvierende meiden voor me rondom een lange tafel. Lampen meenemen op locatie is te doen, echter in de studio heb ik al het licht onder controle en ik bovendien heb een lange tafel. Liggen op deze tafel is echter geen optie, maar verder is er ruimte voor vanalles. Het liefst zou ik dus in de studio willen blijven.

Italiaans

Nog steeds fantaserend plaatste ik de groep meiden in gedachten toepasselijk in een interieur van een Italiaans paleis dat ik in paar jaar geleden eens heb gefotografeerd in Turijn en zocht in mijn archief. Ik liet Marjolijn de foto zien en zij was er meteen voor in deze achtergrond te gebruiken. Na een brainstorm stuurde haar met huiswerk voor bijpassende of juist ludieke kleding en dito attributen naar haar vriendinnen terug.

Palace Royale

In juli was ik op vakantie in Italië. De laatste dagen verbleef ik in Genua en terwijl ik van mijn hotelkamer de stad in liep, bleek op 50 meter afstand het Koninklijk Paleis te liggen. Op de voorgevel lokte een foto van een prachtige spiegelzaal met kroonluchters. Ik werd direct getriggerd: dit interieur was nog mooier dan degene die ik had. Ik kocht meteen een kaartje en kon nog net zonder toeristen het prachtige interieur fotograferen.

Cadeau

Bij thuiskomst werd mijn studio de locatie voor een geweldige vrijgezellenparty. Want de bruid wist natuurlijk van niets! Na de shoot kwam unaniem de voorkeur voor de spiegelzaal in Genua als achtergrond.

De foto ging mooi en stevig verpakt met de vriendinnen mee naar de bruiloft in Sienna!

Heb jij samen met je vrienden, vriendinnen of familie wat te vieren en zoek je een persoonlijk cadeau? Ik brainstorm graag mee je mee.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page