top of page

Dreambanner

Toen ik klein was

Als klein meisje zat ik op de rug van mijn moeder als zij op haar knieën patronen aan het uitraderen was om kleren te maken voor haar 7 kinderen. Het was bij ons net als in de film Sound of Music: alle zusjes liepen in hetzelfde stofje, alleen het model was anders. Was je uit het (speciaal voor jou ontworpen) jurkje gegroeid, dan ‘moest’ je in het modelletje van je zus verder flaneren. Kijken is mijn tweede natuur en toen ik zes was, ontwierp en naaide ik op een electrische naaimachine zelf tuinbroekjes voor mijn poppen.

Net als mijn moeder

Ik weet zeker dat toen mijn droom is geboren: unieke kleding ontwerpen! Helaas mocht ik niet naar de modeacademie van mijn ouders. Het was beter om een beroep te leren waar je geld mee verdient, zeiden ze, en ik werd secretaresse, net als mijn moeder.

In de avonduren echter volgde in een coupeuseopleiding en elke avond ging na eten de naaimachine op tafel, tekende en naaide ik mijn eigen kleding. Ik was uniek! Check!

Snorrende naaimachines

Wat gebeurt er als je je droom (be)leeft? Geluk en een energieke uitstraling werkt aanstekelijk op je omgeving. Zonder ooit reclame te hebben hoeven maken (Facebook bestond nog lang niet), had ik 10 jaar lang tweemaal per week volle bak met vrouwen achter snorrende naaimachines en deelde ik mijn passie. Check. In mijn binnenste groeide een nieuwe droom: ik wilde naar buiten, en eens ergens anders binnen kijken!

Kodak Click

Toen zowel het uurtarief als de lichaamsklachten mij als perfectionistische kledingontwerpster niet meer vrolijk konden maken, trok (of het zo moest zijn) een stoffige professionele doka op zolder mijn aandacht en pakte ik een andere oude liefde op: fotografie. Als meisje van 10 besloop ik met mijn Kodak Clickcamera mijn hele familie om deze te portretteren en liet deze in zwartwit afdrukken.

Schoonheid

Door een opleiding tot kledingontwerpster en vervolgens tot fotograaf te volgen heb ik ontdekt wat mij drijft in dit leven: mensen mooi maken en hun innerlijke schoonheid naar buiten laten komen! Daar word ik gelukkig van! In mijn nieuwe beroep kwamen nog 2 dromen samen: het stoere beroep van regisseur (zag ik toen mijn vader bij de NOS werkte, wilde ik ook worden) (check) en vaak ga ik naar buiten en kom overal binnen! Check. Alle dromen van toen zijn uitgekomen!

Mijn dreambanner

Uitdagingen zijn voor mij essentieel, daarom heb ik een nieuwe droom: een internationale expositie, ja doe maar! Om me daarop te focussen in deze hectische tijd heb ik deze gevisualiseerd in een Dreambanner. Elke ochtend als ik mijn studio binnenkom, herinnert mijn evenbeeld mij aan deze droom en dit helpt mij me hierop te focussen. In 2019 gaat ie uitkomen!

Start je nieuwe (droom)jaar goed

En dan nu aan jou: wat is jouw droom, weet jij wat jouw levensmissie is? Deel deze hieronder. Weet je niets op schrijven, zou je deze graag willen ontdekken of heb je een droom of wens die maar niet uit wil komen? Wij, Frank van Haaren en ik gaan jou ondersteunen je droom te verwezenlijken. Op 12 december van 10/12.30 willen wij je er graag meer over vertellen. Klik hier om meer over deze morgen te lezen. Je krijgt deze ochtend al een werkboek mee om met je droom aan de slag te gaan, ongeacht of je meedoet of niet.

Klik hier om meer over de Dreambanner te lezen.

Kom je of weet je iemand die wij kunnen helpen? Stuur mij een email: bea@beablauwendraat.com.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page