top of page

Succesvolle workshop Kiekje of Foto


Verbazing

Vol verwachting kwamen de cursisten binnen met de camera in de hand en de gebruiksaanwijzing in de tas. De eerste verbazing stond al op de gezichten toen hun ogen van de groene vloer met blauwe strepen naar boven gingen en ringen in de lucht ontdekten die heerlijke herinneringen opriepen aan hun eigen lagere schooltijd. In oude gymzaal heerst een relaxte en gezellige sfeer en als je goed luistert, hoor je nog de honderden kindervoetjes die hier vrolijk hebben rondgerend.


De vele knopjes

De volgende verbazing rijst op hun gezichten van de deelnemers als ze ontdekken dat de vele knopjes op hun camera oneindig veel mogelijkheden herbergen. Nog meer verbazing maar ook vreugde als ze ook nog snel begrijpen wélke mogelijkheden als ze het resultaat zien wanneer ze deze direct in de praktijk mogen toepassen.

De verwondering triggert om er mee te willen gaan spelen. Sommigen met de gebruiksaanwijzing ernaast; anderen, met dezelfde camera, buigen zich zij aan zij over het mysterieuze knopje en slaken ze al snel een AHA zucht als het verworven inzicht direct resultaat oplevert. Dat is snel leren!

Anders kijken

Nadat de knopjes betekenis hadden gekregen werd een serie beelden getoond van zowel kiekjes als foto’s. Wanneer is een beeld een kiekje en wanneer een foto? Hoe krijg ik de aandacht van de kijker naar datgene dat ik wil laten zien? Hoe krijg ik mijn rennende hond scherp op de foto? Hoe creëer ik een surrealistische beeld? Verbazing en hilariteit alom als dit ook ter plekke uitgeprobeerd wordt.

Bruisend enthousiasme en gezelligheid heerste er in de oude gymzaal onder de gelijkgestemden, die in groepsverband aan het leren waren.

Een paar reacties van cursisten:

  • ik ben ineens anders gaan ‘kijken’ naar mijn omgeving.

  • na deze workshop heb ik al het idee dat ik kan fotograferen! Ik zie snel vooruitgang.

  • als je niets weet, ben je er snel achter wat een kiekje een kiekje maakt, en een foto een foto

  • mijn camera is me nu al ‘eigen’ in plaats van een apparaat met knopjes.

  • het was een supergezellige dag

  • de workshop smaakt naar meer!

Nu dat kan, want op dinsdag 13 oktober start de beginnerscursus Kiekje of Foto 1. Wil jij ook je camera eigen maken en leren ECHTE foto’s te maken? Geef je dan snel op, er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Dat is al over een paar dagen , dus reageer snel! Doe je mee? Misschien samen met je broer, zus, vriend of vriendin? Klik dan op de button cursussen in de bovenbalk van deze pagina.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page