top of page

Licht in een ander perspectief


Kiekje of Foto

Wat hebben al mijn Kiekje of Foto-cursisten mij een leuk cursusjaar gegeven. Lesgeven is zo leuk! Elke twee weken keek ik uit naar de resultaten van hun huiswerk. Zoveel cursisten, zoveel verschillende visies en kijkrichtingen. Ze hebben anders leren kijken door de letters van hun namen te zoeken in hun omgeving. De toon was gezet, kiekjes maken is er niet meer bij, fotograferen is vanaf nu anders!

Knopjes

Wat eng, als eerste wordt de vastgeroeste groene knop van zijn vertrouwde plekje verdraaid naar de P, de A en de S. Eerst nog een beetje onwennig, maar later worden met veel flair alle knopjes op de camera aangeraakt. Met de handleiding ernaast vervolgen de cursisten hun ontdekkingsreis door de camera. Met veel geduld probeer ik de technieken zo gemakkelijk mogelijk uit te leggen, want in de fotografie is alles omgedraaid. De vraagtekens op de voorhoofden verdwijnen bij bosjes en de kwartjes kan ik horen vallen.

In de praktijk

Als de camera zeer vernuftig gereedschap blijkt te zijn en de aanschafprijs eindelijk zijn waarde krijgt, wordt het tijd om het een en ander uit te proberen. Wauw, ik kan de aandacht op een onderwerp in mijn foto krijgen door verschil in scherpte te creëren! En wauw, ik kan laten zien dat een fiets ook echt snelheid heeft, maar ook stromend water bevriezen tot druppels! Zit dat allemaal in mijn camera? JA!

In breder perspectief

Het bekijken en bespreken van (elkaars) foto’s vind ik zelf één van de leukste onderdelen en voor de cursisten is dit het meest leerzame onderdeel. De kijkwereld wordt nog groter als iedere cursist een interessante fotograaf bestudeert en daar een voordracht over houdt. Hé, heeft iedere fotograaf een eigen handschrift?

Schrijven met licht

De kers op de taart is een excursie. Met de camera nu nog slechts als verlenging van de arm worden de geleerde technieken in praktijk gebracht. Het prachtige lage zonlicht speelt met de takken van bomen, strijkt over de (op dit late uur) dichte deuren van de Domkerk en tovert prachtige tafereeltjes en teksten tevoorschijn. Nooit geweten dat dichte deuren zo mooi konden zijn!

Wij willen meer

De kennismakingscursus Kiekje of Foto 1 smaakte naar meer en de eerste inschrijvingen voor deel 2 druppelen al binnen. Er worden nog meer knopjes uitgelegd en we gaan verder licht en schaduw bestuderen bij het maken van portretten. En nog meer...............

Lieve cursisten, hartelijk dank voor jullie enthousiaste inzet en inspirerende foto’s en ik kijk uit naar jullie vakantiefoto’s. Vooral veel dank aan mijn lieve assistente Loraine voor haar onmisbare hulp waardoor elke cursus vlekkeloos verloopt.

Voor meer informatie over mijn cursussen Kiekje of Foto klik hier.

Wie deze beide gevolgd heeft, kan zich opgeven voor de Masterclass klik hier

Ik wens iedereen veel mooie beelden en vakantieplezier!

Tot ziens!

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page