top of page

Wat heb je nodig om je droom te (be)leven?


Imagine

Je hebt een droom: je wilt eindelijk je passie gaan volgen, bijvoorbeeld je wilt een boek schrijven, je eigen bedrijf beginnen, een half jaar op wereldreis. Of je wilt die Porsche kopen, een eigen huis naar wens laten bouwen, of de marathon in New York lopen. Je wilt genoeg geld hebben om alles te doen wat je wilt. Hoe zou je het vinden als al die dromen uitkomen?

Nooit beroemd

Maar helaas, je droom heeft geen vaste vorm. Je hebt plannen, maar de weg er naar toe is niet duidelijk. Je doel is niet zichtbaar. En wat je op een zonnige zondagmorgen nog zat weg te dromen in de tuin en er zeker van was dat dat je plan zou zijn, wordt op maandag weer overstroomd door dagelijkse beslommeringen. Dromen verdwijnen naarmate de tijd verstrijkt. En ondanks alle excuses word je nooit beroemd en de marathon in New York wordt nooit werkelijkheid.

Gevoelig voor beeld

Woorden groot op papier of op de spiegel geschreven kunnen je helpen je te herinneren aan je ultieme wens. En ook plaatjes geknipt uit tijdschriften, geplakt op een groot vel papier helpen je je te focussen op de weg naar t realiseren van je doel.

Zelf heb ik vorig jaar een cursus gevolgd waarin het maken van een doelenbord een belangrijk onderdeel was. Het is een open deur intrappen om te vermelden dat ik als beeldmaker gevoelig ben voor beeld, en dat 't uitzoeken van geschikte tijdschriftplaatjes binnen 15 minuten die ik ervoor had mij niet tevreden stelde, maar ik kan je zeggen dat het doelenbord mij behoorlijk in actie heeft gezet. En ik heb ervaren dat er al spoedig doelen werden gerealiseerd. Echter....

Dreambanner

...ook nog gevoel hebbend voor esthetiek, werd het vel met uitgeknipte plaatjes al snel van de muur gehaald en vond ik dat zo’n doelenbord vele malen mooier gerealiseerd zou kunnen worden. Ik heb het uitgewerkt tot een full-size DREAMbanner. Hierop sta je zelf in vol ornaat met al je wensen en doelen die je wilt bereiken.

Voordelen

Het levensgrote doek van de dreambanner (of visionbanner) focust je en geeft je iedere keer als je ‘m ziet weer t besef waar je diep van binnen mee bezig wilt zijn. Het voorkomt afleiding en bespaart dus tijd en energie. Je doet doelgerichte acties en vooral geeft het je veel levensvreugde. Het zorgt ervoor dat je visie, je droom echt gaat leven. Tot slot is de kleurige banner ook nog eens een prachtig mooi en kwalitatief hoogstaand sieraad in elke ruimte.

Zichtbaar

Voor diverse personen heb ik dreambanners gemaakt en hun reacties zijn lovend. Zo is er een aantal al met het schrijven van hun boek begonnen of hebben deze inmiddels al uitgegeven. Eén persoon is zelfs al uitgenodigd door radio en tv en heeft al een driedaags workshopweekend georganiseerd. Quote:

“Ik denk niet dat ik zonder de visionbanner zo snel resultaat had bereikt en de motivatie om hiermee door te gaan zo groot zou zijn. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik een andere richting opga dan degene die ik iedere dag zie.”

Voor wie?

De dream- cq visionbanner is uitermate geschikt voor: personen die opgeslokt worden door hun werk of dagelijkse beslommeringen en vergeten zijn wat hun passie is, mensen die moeite hebben om hun focus te behouden, niet gelukkig zijn of een burn-out hebben. Ook in het bedrijfsleven kan een visionboard prima dienst doen voor jonge ambitieuze ondernemers met een visie of directeuren die de neuzen van het personeel richting willen geven. Hé, denk je nu: dit is iets voor...........!! Misschien voor jezelf?

The Dreamcreator

Kijk dan eens op mijn nieuwe website thedreamcreator.biz, daar lees je alles over hoe het totstandkomen van zo’n banner in zijn werk gaat. En ja, de Dreamcreator, dat ben ik. Samen met mijn team help ik je jouw dromen te visualiseren zodat je ze kunt gaan (be)leven.

Focus

Wellicht vind je het ijdel om jezelf levensgroot in je huis of op je werk te neer te zetten, maar jezelf aankijken helpt enorm om je steeds weer te focussen op datgene dat je eigenlijk het liefste zou willen doen in het leven. Het zorgt ervoor dat je altijd in contact bent met je doel/passie en maakt van jou een gelukkig mens dat gezond en blij door het leven gaat. Zoals het leven is bedoeld!

Nu is het woord aan jou: welke (ultieme) wensen cq dromen zou jij graag willen laten uitkomen en wat heb jij daarvoor nodig?

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page