top of page

Fotografie cursussen
 

Leer beter fotograferen

Over de docent 

 

In 1998, toen digitale fotocamera's nog zeldzaam en onbetaalbaar waren, startte ik als één van de eerste fotografie docenten met het lesgeven in Adobe Photoshop, toen nog 4.0. Digitale fotografie begon aan een revolutionaire vlucht en van 2001 tot 2006 werkte ik als docent fotografie  op de Fotovakschool om mee te helpen de digitale fotografie en -beeldbewerking op een  hoger plan te zetten.

Vanaf 2007 tot 2018 werkte ik als docent bij culturele instelligen. Sindsdien geef ik met veel passie en plezier fotografie- en photoshopcursussen aan jong en oud in en vanuit mijn fotostudio.

 

Alle cursussen vinden plaats om de week met uitzondering van vakantieweken, zodat iedereen genoeg tijd heeft om opdrachten uit te werken.

Hieronder volgt een overzicht van de cursussen. In groepsverband gaan ze door zodra er voldoende cursisten zijn. Dat kan een tijd duren. 

Nieuw: privéles: wil je snel aan de slag, instructies naar persoonlijke behoefte of ondersteuning bij problemen, boek dan privélessen! Geef dit aan als je je inschrijft! Het voordeel van 1 op 1 educatie is dat instructies op maat krijgt dus sneller leert, je hebt veel minder lessen nodig en je krijgt instant ondersteuning. Een privéles kost per 1,5 uur € 67 en per 2 uur € 85 incl. BTW.  Na inschrijving neem ik  direct contact met je op om een datum in te plannen. 

Fotografie basis

 

Voor wie en wat kan je verwachten? 

 

In de basiscursus leer je je camera kennen en goed te gebruiken. We onderzoeken welk programma je het beste voor een activiteit kan gebruiken.  Je leert de aandacht van de kijker naar je onderwerp te trekken, snel bewegende onderwerpen te bevriezen en beweging te suggereren. Dit alles zonder trucage, maar slechts met behulp van de techniek van de camera. Onderdeel van deze cursus is een excursie.

 

 

Fotoacademie

 

Deze fotografie vervolgcursus is  een combinatie van fotografie en digitale beeldbewerking en is geschikt voor diegenen die een basiscursus hebben gevolgd, of die zich al in hun cameraprogramma’s hebben verdiept, en vervolgens creatieve uitdaging zoeken.

In deze creatieve ‘masterclass’  is de uitdaging het werken  met thema's. 

v

Reisfotografie

 

 

 

Hoe vertel je het verhaal van een land en hoe bereid je je voor? oe portretteer je de locale bevolking? Wat zijn goede lichtomstandigheden? De cursus wordt voornamelijk overdag gegeven zodat er in de praktijk geoefend kan worden. Voor  het oefenen met nachtfotografie is een avond ingepland. 

 

laptop photoshop.jpg

 

Lightroom en Photoshop

 

 

Deze twee krachtige Adobe beeldbewerkingsprogramma's zijn ideaal om al je foto's op te slaan, weer terug te vinden, te optimaliseren en te bewerken. In Lightroom kan al heel veel, maar voor knip- en plakwerk is Photoshop het ultieme gereedschap. Deze twee programma's werken samen, zodat alle bewerkte foto's in de bibliotheek van Lightroom zichtbaar blijven.

Leer alle ins en outs aan de hand van het bewerken van je eigen fotoseries. 

Momenteel wordt deze cursus alleen als privéles aangeboden vanaf 1 november 2023 op woensdagmiddag en vrijdagochtend.  Wil je met meerdere personen komen, neem dan contact met mij op. Dan wordt de prijs per persoon gereduceerd. 

 

Vereisten  om mee te doen zijn: een eigen laptop met Lightroom en Photoshop

 

 

Digitale Beeldbewerking Photoshop Elements

 

 

In deze cursus leer je foto’s te bewerken in het geweldige beeldbewerkingsprogramma Photoshop Elements, het kleine broertje van de professionele Adobe Photoshop. Je leert hoe je je foto’s kunt organiseren, maar vooral leer je hoe het programma werkt en hoe je van elke foto iets speciaals kunt maken door artistieke effecten toe te passen.

Deze cursus is een fantastische voorbereiding als je Fotoacademie wilt gaan volgen.

(fotografisch werkstuk: Gaby Verhoeven)

 

 


 

 

Fotografie Excursie naar Rotterdam

 

 

Rotterdam heeft de ideale ingrediënten om vele mooie foto's te maken: architectuur, havens, water, een skyline die steeds verandert, een oude en een nieuwe binnenstad . 

Ga mee op reis in deze stad en leer op een fotografische manier kijken. Zowel fotografische technieken als zoeken naar composities en bijzondere perspectieven komen aan bod. 

Om na je (stads)reis het thuisfront mee te laten genieten van al die prachtige fotomomenten als we samen een mooie fotoserie hebben gemaakt tijdens de fotobespreking. 

 

 

 


 

 

Zelfbeeld in Glas

 

 

Hoe wil jij jezelf verbeelden? Wat vind jij mooi of interessant aan jezelf? In deze cursus ga je aan de slag met twee verschillende kunstenaars. Samen met een portretfotograaf ga jij jouw zelfbeeld verbeelden in foto’s. Nadat je ze gephotoshopt hebt reis je vanuit de fotostudio naar een glasstudio waar je jouw collage onder begeleiding van een glaskunstenares gaat transformeren naar een 3D glasobject met een fabelachtige dieptewerking.  Verschillende technieken zullen aan bod komen zoals fototransfers aanbrengen, werken met sjablonen en glaspoeders. Het resultaat is een duurzaam kunstwerkje.  

 

 

 


 

bottom of page